Stom Wijzer

Degene die de Stom Wijzer heeft bedacht is echt briljant. Ik moest er in ieder geval hard om lachen. Het geeft maar weer aan hoe stom al die stemwijzers eigenlijk zijn. Bij mij komt er de ene keer dit, de andere keer dat uit. Ook laat ik mij niet leiden door debatten. Het is kostelijk vermaak, maar voor je het weet, wil je op de beste debater stemmen (is ‘debateerder’ een Nederlands woord?) en niet op de partij met de beste ideeën.

Dus doe allemaal de Stom Wijzer op www.stomwijzer.nl!

ps op www.kieskompas.nl staat een stemwijzer voor laaggeletterden, ook veel plaatjes, maar wel serieus bedoeld (denk ik…).

18 thoughts on “Stom Wijzer

 1. ik heb m al een paar x gedaan. had eerst op Pechtolds hoofd geklikt als escape, maar dan kom je dus automatisch bij d66 en houden de vragen op. bij de 2e x kwam er pvda uit :)

 2. Briljant! Maar nog steeds ontkomt de Stom Wijzer niet aan het echte probleem: dat bepaalde vragen worden gesteld om te toetsen of je wel of niet aan een bepaalde partij gelieerd bent, ongeacht hoe zwaar het weegt in de maatschappij. Volgens mij zag ik dat de gekozen-burgemeester-vraag nog steeds in de Stemwijzer zit, terwijl dat alleen een punt is van D66. Kies je ‘ja’, dan kom je al snel uit bij die partij. Terwijl dat in het niet valt (voor mij, maar ik denk voor vele) bij dingen als de uitzending naar Uruzgan en onderwijsbezuinigingen. Wat ik wil zeggen is: Stem Wijzers bepalen teveel het stemgedrag.

 3. @bas ik weet niet precies wie de stom wijzer heeft gemaakt, maar volgens mij is het juist een protest tegen alle stemwijzers en denken ze er hetzelfde over als jij. Als je tegen de bio-industrie bent kom je ook altijd automatisch bij partij vd dieren, terwijl ik vind dat dat een belangenvereniging is ipv een politieke partij, maar dat kun je dan weer niet aangeven :)

 4. Ik heb die test gedaan met plaatjes (stemwijzer voor laaggeletterden). Denk alleen niet dat laaggeletterden uit de uitslag kunnen komen. Wat een lastig apparaat zeg..

  Ze kunnen beter de stomwijzer doen, steken ze vast meer van op.

 5. Leuke site, goed initiatief. Ik kwam eerst ook op Pechtold uit vanwege de escape. Daarna op PvdA. Ik vrees dat ik uiteindelijk toch geleid ga worden door de Stemwijzer… of ga ik toch al die partijprogramma’s doornemen?

 6. Stem-RECHT, niet plicht.

  (mijn vader zegt wel eens: ook hij/zij mag stemmen! En dit doet hij meestal wanneer de persoon in kwestie iets doet of zegt waardoor je gaat hopen dat hij/zij NIET mag stemmen…..)

 7. Ik laat me dan weer wel leiden door zo’n debat. De mensen maken de partij. Niet de ideeën op papier. En de beste debater heeft wellicht ook meer overredingskracht en macht in het kabinet. Denk ik dan maar.

 8. De stemwijzer voor laaggeletterde vind ik van dergelijk laag allooi dat het van mij per direct van het internet mag verdwijnen. De beelden tonen bij lange na niet wat de stelling is. Verder is de stomwijzer natuurlijk geniaal ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>