Blunder bij Amsterdamse zedenzaak: foto’s kinderen gewoon te zien op Marktplaats

De communicatie rondom de verschrikkelijke ontuchtzaak bij kinderdagverblijven in Amsterdam lijkt tot in de puntjes verzorgd. OM, GGD, politie en burgermeester zijn zeer zorgvuldig te werk gegaan bij het inlichten van de ouders.

Ook geven ze aan dat het tonen van de foto van de verdachte een weloverwogen keuze is. Een naam noemen ze niet. Dat de pers die naam binnen een paar minuten te pakken krijgt en direct verspreidt over twitter, is geen verrassing. Dat valt te verwachten.

Marktplaats
Maar waar blijkbaar niet aan gedacht was, was de advertentie op Marktplaats waar deze man zijn diensten als oppas aanbiedt (ik ga hier geen link plaatsen). In deze advertentie zijn nog meer foto’s van de man te zien. Ook staat zijn telefoonnummer en zijn privĂ©adres erbij. Via deze advertentie zijn zijn gegevens bij de Kamer van Koophandel makkelijk op te vragen. Hier staat zijn voor- en achternaam en nog een hele hoop andere informatie.

Foto’s van kinderen en reacties tevreden klanten
Wat nog wel het ergste is, is dat er in deze Marktplaatsadvertentie foto’s van kinderen staan die samen met de man poseren voor de camera. Ook staat er een aantal reacties van ‘tevreden ouders’ die met naam en toenaam vertellen over hun ervaringen met deze ‘betrouwbare, professionele, flexibele, betrokken oppas’.

Oproep aan media
Hoe kan het dat de politie, die er tijdens de persconferentie melding van maakt dat de verdachte zijn diensten aanbiedt op Marktplaats, deze advertentie vergeet te verwijderen? Burgermeester van der Laan doet zelfs nog een oproep aan de media om kinderen met rust te laten en hij vertelt over de angst van ouders dat foto’s in de media komen. En dan zo’n onvoorstelbare blunder…

Update 23.45 uur: de advertentie is van Marktplaats verwijderd. Te laat natuurlijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>