Hyperbool en nog wat (met exclusieve preview!)

29 augustus 2014

Of ik Hyperbole and a half even wilde lezen en wilde laten weten of ik ook moest huilen van het lachen. Zo ja, of ik het wilde vertalen. Ja en ja! Hyperbool en nog wat is nu te koop. Het is het grappigste boek dat ik ooit heb vertaald. 

Het blog Hyperbole and a half is al jaren een enorm succes. De blogs van Allie Brosh bestaan uit tekst en illustraties. Ze gaan over haar leven. Het zijn verhalen uit haar jeugd en verhalen over haar leven nu. Het gaat over haar honden, haar familie en over haar depressie, die ze op een hele bijzondere, openhartige, luchtige en zeker ook grappige manier omschrijft. Het blog werd een boek en dat boek is nu vertaald.

1909534_275684625948437_5468572233024287872_o

Het is lastig om humor te vertalen. Vandaar dat het belangrijk was dat ik de humor snapte. Dat ik Allies stijl en toon snapte en dat ik dat kon overbrengen in het Nederlands. Ik heb er heel hard mijn best op gedaan. Ik snap het als je het in het Engels wilt lezen. Maar ik vind stiekem dat mijn vertaling best goed gelukt is. En het is echt heel mooi geworden.

Hyperbool en nog wat COVwt DEFINITIEF.indd

Hyperbool en nog wat kost 14,95 en is nu te koop! Voor meer info over het boek en een van de hilarische verhalen: check www.hyperboolennogwat.nl.

En om je een idee te geven, hier alvast het eerste hoofdstuk:

Reacties

  1. Saskia zegt:

    Haha eerste hoofdstuk gelezen, geweldig!! Humor komt absoluut over :)

  2. Ramona zegt:

    Heel leuk, dat wil ik lezen!
    En de tekeningen maken het helemaal compleet. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published.